Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Foto: Johan Nilsson/Christine Olsson/TT
Foto: Johan Nilsson/Christine Olsson/TT

Vattenläcka i Vargön åtgärdad

Flera hushåll i Vargön fick brunfärgat vatten i ledningarna under måndagskvällen, till följd av en vattenläcka på Stationsvägen. På tisdagskvällen hade ledningarna bytts ut och vattnet kunde åter släppas på.

På Vänersborgs kommuns hemsida meddelades det att arbetet med kabelutsättning skulle påbörjas under tisdagsmorgonen. Under arbetets gång kommer kommunen att stänga av vattnet och i stället finns vattentankar utplacerade.

Boende i det drabbade området berättade under måndagskvällen för TTELA att vattnet i flera hushåll i närheten har färgats brunt. Bland annat ska hushåll kring Gunnarstorpsvägen vara drabbade.

– När vattnet stängs av kan det få en brun ton eftersom det står still i ledningarna, förklarar jourhavande på kommunens larmcentral, som försäkrar att det inte ska vara några problem att dricka eller duscha i vattnet, trots missfärgning.

Vid klockan halv tio på tisdagsförmiddagen var arbetet igång. Det betyder att vattnet nu är helt avstängt.

– Förhoppningsvis är vi klara innan klockan fyra i eftermiddag, men man vet aldrig helt säkert hur lång tid det ka ta, säger Stefan Parnebo, arbetsledare på kommunen.

En tankbil finns utställd vid de berörda fastigheterna för de som behöver vatten under dagen.

Enligt Stefan Parnebo är det fem eller sex fastigheter som är direkt drabbade av vattenläckan. 

Vid 16.30-tiden pågick fortfarande arbetet för fullt.

– Det var mer jobb än vi trodde eftersom fem-sex meter av ledningen behövde bytas ut. Den var helt slut, säger Stefan Parnebo.

Prognosen för när felet ska vara avhjälpt handlar om ytterligare ett par timmar, cirka vid 18.30-tiden. Men vid 19-tiden på tisdagskvällen var det oklart om arbetet fortfarande var igång. Kommunen hänvisar till larmcentralen för frågor om driften, men där vill de inte ge ut någon information om läget.

På onsdagsmorgonen meddelar Stefan Parnebo att vattnet kunde släppas på vid 18-19-tiden på tisdagen.

– Det drog ut på tiden för alla rör fick bytas hela sträckan. Det är gamla galvaniserade ledningar, som var helt ruttna, berättar han.

MEST LÄST