Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Verkstad med gasflaskor i dramatisk brand

Ett uthus med verkstad brann utanför Frändefors natten till tisdag. I lokalen fanns gasflaskor, som gjorde att man fick evakuera boende i närliggande fastighet.

Det var vid 02.30-tiden som larmet kom om en fullt utvecklad brand i en byggnad, som fungerar som verkstad. Räddningstjänsten konstaterade snabbt att det fanns gasflaskor i verkstaden.

– Vi fick sätta upp ett säkerhetsavstånd på 300 meter på grund av explosionsrisken och evakuera folk från fastigheterna i området, säger Johan Ytterberg, inre befäl hos Närf.

Det var fem personer som fick evakueras och de fick ta sig till en skola i närheten under natten.

Vänersborgsstyrkan, yttre befäl och en tankbil från Trollhättan var på plats på platsen under natten. Vid femtiden lyckades man få dit en specialist som kunde skjuta sönder och punktera flaskorna.

– Det fick vi göra annars hade vi fått ha avspärrat i 24 timmar på grund av explosionsrisken, säger Johan Ytterberg.

Vid sjutiden på morgonen var bara tankbilen kvar på platsen för att bevaka den glödande brandhärden. Uthuset är nu helt nedbrunnet, men avspärrningen är fortfarande kvar i väntan på eventuell tekninsk undersökning. Inga personer kom till skada och de boende kunde återvända hem på förmiddagen.

– Vi vet ännu inte någon orsak till branden, men har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Jenny Widén, presstalesman på polisen region väst.

På tisdagseftermiddagen hävdes avspärrningen och nu ansåg man inte längre att det fanns någon misstanke om brott. Förundersökningen har därmed lagts ner.

MEST LÄST