Förslaget från fastighetsutskottet är att inte sälja Ursands camping till Bert Karlsson.
Förslaget från fastighetsutskottet är att inte sälja Ursands camping till Bert Karlsson.

Vill behålla Ursands camping

Fastighetsutskottet förordar att Bert Karlsson inte ska få köpa Ursands camping. Nu skickas frågan tillbaka till samhällsbyggnadsnämnden.

ANNONS
|

Som TTELA tidigare har berättat har Bert Karlssons företag Ursand Resort och camping kommit in med en förfrågan om att få köpa Ursands camping av kommunen, alternativt teckna ett tomträttsavtal.

Strax innan jul var frågan uppe på samhällsbyggnadsnämnden. Ärendet skickades då tillbaka till förvaltningen. Politikerna ville prova om ett förlängt arrende kunde vara ett alternativ till en försäljning.

Det avtal som finns i dag gäller till och med 2026.

Nu har Bert Karlsson svarat att det inte är aktuellt att teckna ett nytt längre arrendeavtal.

Frågan ska upp till nämnden igen nästa vecka och fastighetsutskottet rekommenderar att kommunen inte ska sälja Ursand.

ANNONS

Någon motivering till att säga nej finns inte i utskottets protokoll.

– Jag vill inte lämna några kommentarer nu i och med att ärendet går vidare till nämnden, säger Benny Augustsson (S), ordförande i fastighetsutskottet och samhällsbyggnadsnämnden.

Men i ett tjänsteutlåtande har förvaltningschef Sophia Vikström tidigare skrivit att kommun inte har någon "rådighet över utvecklingen av campingen" om man säljer delar av området.

Fastighetsutskottet består bara av tre politiker. Vice ordförande Peter Göthblad (L) skriver i en protokollsanteckning att han inte vill ta ställning i frågan om Ursand förrän på nämndens sammanträde nästa vecka.

ANNONS