Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Blå Toner ska fylla Vänersborgs Kyrka

För ett år sedan lyste Vänersborgs kyrka blå och en fullsatt konsert fyllde lokalen till bredden med Gospel och Blues, till förmån för Röda Korsets lokala flyktingarbete. På söndag är det dags igen för konserten Blå Toner.

Det blev en succé när man för första gången satte upp konserten Blå Toner i Vänersborgs kyrka förra november. Kyrkan blev fullsatt vilket gjorde att många fick vända i dörren. Det är ett samarbete mellan musikföreningen Blue Chain och Svenska Kyrkan i Vänersborg som står bakom konserten och det blir lika delar Blues som Gospel.

Elbert Jr, eller Bosse Siljevall som han heter, och hans band spelar. Det blir några konserter ihop med Vänersborg Gospel och några själva. Sedan sjunger kören några låtar själv också, säger Helene Mossberg Hjertén, organist i Vänersborgs kyrka och ledare för Vänersborg Gospel.

Bosse har dessutom skrivit några nya låtar med tanken på att ha en gospelkör bakom sig, säger Philip Ängehagen, ordförande i Blue Chain.

Förra året inbringade närmare 30000 kronor till det lokala flyktingarbetet. Det rådde ingen tvekan om att de skulle göra en konsert till.

Vi kände att det var så lyckat förra året och vi tycker att det är väldigt roligt att göra den här konserten. Det fanns ingen tvekan från vår sida och i min värld så är inte det här den sista gången vi kör heller, säger Philip Ängehagen

Pengarna kommer från kollekt där besökaren lägger en valfri summa. Entrén i sig är gratis och kollekt går att lägga antingen som fysiska pengar eller via swish.

Sen är de pengarna småpengar om man ser till behovet, men det är ett sätt för oss att ta ställning. Jag tycker också att det är viktigt att jobba på lokal nivå så att de som kommit hit till Vänersborg ska kunna känna sig välkomna här, säger Philip Ängehagen

Man känner sig ofta så maktlös, vad kan man göra egentligen? Det känns dock skönt att få kunna göra en god sak genom musiken som man brinner för. Det känns jätteroligt både för mig och för hela kören som är väldigt peppade, säger Helene Mossberg Hjertén.

Förutom gospelkören och Elbert Jr så spelar även det unga lokala bandet Nashua. Tillsammans ska de bilda en konsert som arrangörena tror blir härlig.

En härlig kväll med bra musik och ett fint budskap som vi vill nå ut med. Ljussättningen gör mycket också! säger Helena Mossberg Hjertén.

Sedan är kyrkan en fantastisk lokal att hålla en sådan här konsert i, med akustiken och stämningen. Det känns som något väldigt speciellt och det var ståpäls många gånger under förra årets konsert. Jag är inte den som kan beskriva det så målande, men känslan är otroligt god, säger Philip Ängehagen.

Det finns inget förköp eller liknande av platser. Det gäller bara att vara i tid vid dörren i Vänersborgs kyrka på söndag. Konserten börjar klockan 18 och insläpp sker från 17.15. Det är fri entré och arrangörerna tar upp kollekt som går till Röda Korsets lokala flyktingarbete.

Blå Toner

  • Konsert i Vänersborgs Kyrka som blandar Blues och Gospel
  • Fri entré men de tar kollekt, som går till Röda Korsets flyktingarbete i närområdet.
  • Söndag, kl 18. Insläpp från 17.15 och först till kvarn får plats. Förra året blev det fullt.
MEST LÄST