Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

”Hoppas att få igång fler tjejer”

Vänersborgs Boxningsklubb har startat en nybörjargrupp för tjejer mellan 10 och 15 år. I måndags hade de sin första träning och satsningen innebar många nya ansikten.

Längst upp i Fregatten på Vassbotten har en boxningsring satts upp och dryga femton tjejer finns samlade i väntan på att träningen ska starta.

– Tio av dem har jag inte träffat förut, säger Alnes Omerovic, som är huvudtränare i Vänersborgs Boxningsklubb och initiativtagare till satsningen på gruppen.

Aktivera fler tjejer

Omerovic berättar att önskemål har funnits om en nybörjargrupp för tjejer.

– Den här gruppen är för 10 till 15 år. Jag och andra i gruppen har fått höra från tjejer i de åldrarna att de vill testa men att de varit försiktiga, för det har funnits med äldre killar som tränat samtidigt. Jag tror de har blivit nervösa och många har kanske bilden att man måste vara två meter på både höjden och bredden för att boxas.

De startade gruppen, som hade sin första träning i måndags, för att se om det kunde aktivera tjejerna i just de åldrarna. Och det verkar ha lyckats. Av de dryga femton personerna i gruppen är tio av dem okända sedan innan för ledarna.

– Vi vill få in dem i idrottslivet. Det här är en bra ingångsgrupp och kanske ger det en tryggare miljö för de som känner sig lite nervösa. Sen får de som tränar i denna grupp även vara med i den blandade nybörjargruppen om de vill, säger Alnes Omerovic.

Vad hoppas du att det leder till?

– Att fler tjejer börjar boxas, säger Omerovic blixtsnabbt.

– Det jag hoppas är att få igång fler tjejer, som kanske även kan tävla för vår klubb. Idag har vi nio tävlingsboxare, åtta killar och en tjej. Jag vill balansera det lite mer och alla tjänar på det, avslutar han.