Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

skyltfönster visit
Under Klappdagar blir det skyltfönstertävling, där alla får rösta på finast julskyltning. Det är en initiativ från turistbyrån Visit Trollhättan-Vänersborg och många av Vänersborgs centrumbutiker har hakat på. FOTO: Johan Blixt

Vad gömmer sig bakom skynket?

Runt om Vänersborgs centrum täcks fönster i butikerna inför skylttävlingen under Klappdagar. Initiativet kommer från turistbyrån Visit och Vänersborgaren försökte lirka ur deras vd Maria Engström-Weber vad som gömmer sig bakom deras röda skynken.

– Det blir en överraskning, säger Maria Engström-Weber.

Julskyltningen hämtar inspiration från NK-husets julskyltning och är till för att skapa en fin stämning i centrum i juletid. Visit väckte frågan om fler centrumbutiker ville hoppa på julskyltningståget och ha samma täckande röda skynken över skyltfönstren fram till Klappdagar. En överraskning blir det, men några ledtrådar måste väl ändå ges?

– Det är ingen ny älg, det är ingen tomte och inga pepparkakshus hos oss här på Visit.

Men det är något juligt?

– Ja, vi tror på mysfaktor och det är en mysfaktor vi vill göra som kan utvecklas år efter år. Det vi gör i år kommer nästa år att utvecklas, när vi

plockar fram den igen.

Är det något som kan kopplas till turism?

– Ja, till viss del, men nu säger jag inget mer för jag kommer försäga mig och då blir det jättejobbigt.

Många av centrumbutikerna är med i skylttävlingen och omröstning om den bästa skyltningen sker under Klappdagar. Vid klockan 11 på lördag gör kommunalrådet Marie Dahlin avteckning av skyltfönstret vid Visit och alla är välkomna att rösta på centrums bästa fönster under dagen.

– För vår del tror jag inte att man köper fler tågbiljetter för att vi skyltar men man får något fint att titta på, säger Maria Engström-Weber.

MEST LÄST