Platsen för en tidigare självmordsattack i Gardez. Arkivbild.
Platsen för en tidigare självmordsattack i Gardez. Arkivbild.

Närmare 50 döda i dåd i Afghanistan

Två separata attacker har genomförts mot säkerhetsstyrkorna i Afghanistan. Minst 47 människor har dödats och över 200 skadats, många av dem civila.

ANNONS
|

Talibanrörelsen har sagt sig ligga bakom ett av dåden, mot en träningsanläggning för poliser i Gardez i sydöstra Afghanistan. Självmordsbombare och beväpnade män slog till mot anläggningen, som också inrymmer provinshögkvarteret för landets nationella polis, gränspolis och armén.

"De flesta av offren är civila som hade kommit till polishögkvarteret för att få sina pass och nationella id-kort", lyder ett uttalande från guvernören i provinsen Paktia.

Attacken pågick under fem timmar innan de fem angriparna dödades.

I grannprovinsen Ghazni sprängdes en bilbomb nära ett polishögkvarter. Därefter stormades byggnaden av beväpnande angripare. Minst 15 ur de afghanska säkerhetsstyrkorna dödades, enligt en talesman för provinsguvernören.

ANNONS

Tiotals talibaner dödades också, enligt polischefen i Ghazni, även om inte talibanrörelsen officiellt har sagt sig ligga bakom den attacken.

Attackerna är de senaste i en serie angrepp mot afghansk militär och polis. I mars dödades upp till 100 personer i ett angrepp mot ett militärsjukhus i Kabul och i april miste över 140 människor livet i en talibanattack mot en militärbas i Mazar-i-Sharif i norra delen av landet.

TT-AFP

ANNONS