Bombgrupp till bostadsområde i Manchester

Brittiska arméns bombgrupp kallades under torsdagen till ett bostadsområde i Manchester. Vägarna i området spärrades av och allmänheten uppmanades att hålla sig borta.

ANNONS
|

Polisen fick in ett larm om ett "misstänkt paket" i ett bostadsområde i Manchester under torsdagen. Arméns bombgrupp skickades till platsen. Man stängde av kringliggande vägar i samband med utredningen och allmänheten uppmanades hålla sig borta, enligtSky News.

Initiala uppgifter om att det var ett universitet i Trafford som bombgruppen kallats till dementerades senare av polisen. Man rättade sig och menade istället att det var på en gata i området Hulme som det misstänkta paketet ska ha funnits. Strax innan lunchtid på torsdagen svensk tid uppgav polisen att bombgruppen var på plats.

– Händelsen är inte nödvändigtvis kopplad till händelsen i Manchester, säger Ian Hopkins, polischef, på en presskonferens under torsdagen.

ANNONS

Faran över

Vid halv ett-tiden svensk tid uppgav den lokala polisen att området bedöms som säkert. Avspärrningarna har upphävts. Polisen ber även om ursäkt för den tidigare uppgiften om att larmet ska ha kommit från en skola i Trafford.

"Händelsen anses nu vara säker och avspärrningarna har tagits bort. Ursäkta förvirringen.", skriver den lokala polisen på Twitter.

Höjd terrorhotnivå

Just nu ligger terrorhotnivån på "kritisk" i Storbritannien, vilket är den högsta möjliga nivån. Det innebär att "en attack kan vara omedelbart förestående", enligt brittiska regeringens hemsida. Terrorhotnivån fungerar främst som ett verktyg för polis och myndigheter att avgöra vilka typer av beskyddande resurser som krävs.

Theresa May, Storbritanniens premiärminister, uppmanar allmänheten ska vara fortsatt vaksam.

Texten uppdateras.

ANNONS