Räddningspersonal vid platsen för olyckan i Millas i södra Frankrike.
Räddningspersonal vid platsen för olyckan i Millas i södra Frankrike.

Buss klövs i krock med tåg – flera barn döda

Fyra barn omkom och flera skadades när ett tåg och en skolbuss kolliderade i tätorten Millas, väster om staden Perpignan i södra Frankrike. Bussen klövs i två delar och enligt vittnesuppgifter spårade tåget ur.

ANNONS
|

Tåget träffade bussen vid en järnvägsövergång vid 16-tiden på torsdagen. Bussen ska av oklar anledning ha kommit ut på järnvägen när bommarna var nere, enligt radiokanalen Francebleu.

I bussen fanns omkring 20 ungdomar i åldrarna 13 till 17 år som var på väg hem. Utöver de omkomna skadades sju allvarligt och nio fick lättare skador, enligt franska myndigheter.

- Alla räddningsenheter har mobiliserats och ett kriscenter satts upp, säger en lokal myndighetsperson i Millas till Reuters.

ANNONS

Enligt en talesperson för tågföretaget SNCF körde tåget i 80 kilometer i timmen och 25 personer befann sig ombord, skriver Reuters. Tre av dem fick lättare skador.

Frankrikes transportminister Élisabeth Borne kallar händelsen "en fruktansvärd olycka". Tillsammans med premiärministern Édouard Philippe ämnar hon bege sig till platsen.

Presidenten Emmanuel Macron har på Twitter riktat tankar till offren och dess familjer och sagt att de ska få allt stöd.

TT
ANNONS