Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/8
ANNONS ▼

Danska polisens fynd under Kim Wall-utredningen

En såg har hittats i Kögebukten, det vill säga i området där Peter Madsen åkt med sin ubåt då Kim Wall mördades. – Sågen undersöks nu av våra kriminaltekniker, för att avgöra om det är den som polisen har letat efter med anledning av ubåtsfallet, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande.

Ytterligare ett viktigt fynd kan ha gjorts i samband med utredningen rörande mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

Det är den danska polisen som gjort upptäckten - en såg, skriver de i ett pressmeddelande. Sågen hittades under onsdagen i Kögebukten, det vill säga i det område som polisen misstänker att Peter Madsen färdats med sin ubåt då Kim Wall försvann.

— Sågen undersöks nu av våra kriminaltekniker, för att avgöra om det är den som polisen har letat efter med anledning av ubåtsfallet, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen i pressmeddelandet.

LÄS MER: Nya fynd i Kim Wall-utredningen

Två månader sedan

Det har gått två månader sedan den svenska journalisten Kim Wall försvann. Snart kom det fram att hon dog ombord på Peter Madsens ubåt. Enligt Madsen var det en olycka men enligt polisen rör det sig om ett mord.

Till en början var Kim Walls kropp försvunnen och många sökningar gjordes för att hitta den. Efter över en vecka hittades hennes torso vid ön Amagers sydvästra strandkant i Kögebukten söder om Köpenhamn.

I slutet av förra veckan gjordes nya fynd i utredningen. I påsar i havet låg hennes huvud och kläder. I andra påsar hittades ben tillhörande en människa. Metallbitar ska också ha hittats i påsarna med benen. I en av påsarna har polisen även funnit en kniv. 

LÄS OCKSÅ: Madsen hade filmer på riktiga kvinnomord i sin dator 

Inga frakturer på kraniet

Enligt mordutredaren Jens Møller finns det inga frakturer på kraniet – något som skulle kunna motbevisa Peter Madsens version om hur Kim Wall dog.

– Jag vill inte spekulera i vad som hänt eller inte har hänt. Jag kan bara förhålla mig till att det inte finns frakturer eller andra skador på kraniet, berättade Jens Møller under presskonferensen samtidigt som han medgav att Madsens förklaring inte stämmer överens med det som polisen nu har sett.

Peter Madsen har påstått att hon fick en tung stållucka inne i ubåten i huvudet. Han fick sedan panik och "begravde" hennes kropp, som enligt honom då var i ett stycke, i havet.

LÄS MER: Familjens känslosamma video till minne av Kim Wall

Nya bevisen

Under den senaste häktningsförhandlingen i förra veckan lade åklagaren fram ny bevisning mot Madsen. Då kom det fram att Kim Wall hade fått flera knivhugg och ett stick på bröstkorgen som uppstått före döden. Man hade även hittat hennes dna i bland annat hans nacke. Och i en dator tillhörande honom fanns filmer med kvinnomord. 

Man fortsätter nu söka efter Kim Walls kvarlevor, det vill säga hennes armar för att hennes anhöriga ska få en hel kropp att begrava. 

 

 

MEST LÄST