En död i attack mot romskt läger

ANNONS
|

En person dog och fyra skadades, varav ett barn, när maskerade gärningsmän attackerade ett romskt campingläger i västra Ukraina sent under lördagen.

Sju tonåringar i åldrarna 16-17, och en 20-åring som beskrivs som gruppens ledare, har gripits misstänkta för dådet. Polis har även hittat en kniv som använts som mordvapen.

Gruppen gick till attack mot lägret, beläget i staden Lvivs utkanter, med en mängd vapen inklusive kniv och batong, säger en talesperson för ukrainsk polis till nyhetsbyrån AFP.

En 24-årig man i lägret dog av stickskador. Tre andra personer fördes till sjukhus, varav en 10-årig pojke och en 30-årig kvinna. Pojken har nu skrivits ut från sjukhuset.

ANNONS

Människorättsgrupper har riktat skarp kritik mot det ökande antalet attacker mot romska bosättningar i Ukraina. Såväl huvudstaden Kiev som städerna Lviv och Ternopil har drabbats på senare tid.

I april anföll en grupp nynazister ett romskt tältläger i Kiev, varpå de brände ned tält och jagade kvinnor och barn med stenar och pepparsprej.

TT-AFP
ANNONS