Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171006-centralamovader-542166_se.ttela_1.jpg
En skylt varnar för träd som ligger över vägen efter att Nate dragit fram vid utkanten av Costa Ricas huvudstad San José.

Evakuering i New Orleans inför ovädret Nate

Den tropiska stormen Nate drar vidare mot Mexiko och USA:s sydkust efter att ha skördat minst 22 dödsoffer i Centralamerika. New Orleans rustar med evakueringar och utegångsförbud.

Ovädret väntas öka till orkanstyrka innan det når USA på söndag, enligt det amerikanska orkancentret NHC. Det kan bli den tredje orkanen att slå mot södra USA på mindre än två månader.

Borgmästaren i New Orleans Mitch Landrieu beordrar befolkningen att lämna vissa områden inför ovädret Nates ankomst. Utegångsförbud ska pågå från lördag kväll fram till söndagsmorgonen, säger borgmästaren på en presskonferens.

Minst elva människor har omkommit i Nicaragua och sju rapporteras saknade. I Costa Rica är dödssiffran åtta och ytterligare 15 människor saknas.

Det råder undantagstillstånd i de båda länderna som drabbats hårt av lerskred, översvämmade floder och vägar som spolats bort.

I Costa Rica har 5 000 människor flytt sina hem på grund av höga vattennivåer och risken för jordskred, enligt Iván Brenes, chef för den nationella katastrofmyndigheten.

I Honduras säger myndigheterna att tre människor bekräftats döda.

MEST LÄST