Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171007-usavegasskott-542797_se.ttela_1.jpg
Massmördaren Stephen Paddock sköt ihjäl minst 58 människor från ett fönster på 32:a våningen på hotellet Mandalay Bay i Las Vegas. Arkivbild.

FBI ber Vegas-borna om hjälp

Polisen och FBI ber allmänheten om hjälp för att hitta motivet bakom masskjutningen i Las Vegas. Än så länge har de ingenting att gå på.

Myndigheterna ska sätta upp stora skyltar runt om i Las Vegas där de uppmanar människor ur allmänheten att höra av sig om de har någon information som de tror kan vara till hjälp i utredningen.

"Om du vet någonting, säg det", står det på skyltarna och längst ner finns ett gratisnummer till FBI.

- Vi har inte gett upp och vi kommer inte att ge upp förrän vi vet sanningen, säger Aaron Rouse vid FBI.

Motivet gäckar polisen

Polisen har undersökt mer än 1 000 ledtrådar till vad som skulle kunna ligga bakom att Stephen Paddock sköt ihjäl minst 58 människor från ett fönster på 32:a våningen på hotellet Mandalay Bay i Las Vegas. Hittills har ingen ledtråd gett svar på frågan varför.

- Tidigare har motivet bakom terrorattacker eller massmord blivit mycket tydligt genom att en lapp lämnats, genom ett inlägg på sociala medier, ett telefonsamtal eller genom utredare som tittat på data. Vi har inte hittat något sådant i vår utredning, säger Kevin McMahill vid Las Vegas-polisens presskonferens.

Undersöker allt

- Vi har tittat på allt, bokstavligen. Vi har tittat på den misstänktes privatliv, politiska kopplingar, sociala liv, ekonomiska situation, potentiell radikalisering. Vi tittar på alla aspekter från det att han föddes till det att han dog i det här fallet, säger McMahill, fem dagar efter masskjutningen.

McMahill påpekar att terrorgruppen IS tagit på sig dådet, men säger att utredarna inte hittat någon koppling mellan extremistgruppen och Paddock.

Polisen har slagit fast att ingen annan än Stephen Paddock befann sig i rummet när han öppnade eld. Men de har tidigare sagt att de misstänker att han vid någon tidpunkt fick hjälp, med tanke på den stora mängden vapen, ammunition och sprängämnen som hittats.

Fakta: USA:s värsta masskjutning

Stephen Paddock, 64, befann sig på 32:a våningen i hotellet och kasinot Mandalay Bay vid paradgatan "The Strip" i Las Vegas på söndagskvällen. Från sitt rum hade han utsikt över publikhavet på countryfestivalen Route 91 Harvest Festival, som ägde rum snett mitt emot hotellet, när han öppnade eld och sköt till och från i uppemot elva minuter.

Minst 58 personer dödades och fler än 500 skadades, vilket gör dådet till den dödligaste masskjutningen i USA:s moderna historia. Skytten tog sitt eget liv innan polisen stormade hotellrummet.

Närliggande sjukhus fylldes av skadade, som bland annat kördes dit på pickupflak. Hundratals läkare och sjuksköterskor kallades in, och dagen därpå köade människor till sjukhusen för att få lämna blod.

Fortfarande är tillståndet för många skadade kritiskt.

MEST LÄST