Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  En tidigare dykningsinsats i fallet med den mördade journalisten Kim Wall. Arkivbild.

  Hittad arm troligen kvarleva från Kim Wall

  Armen som dykare hittade i Kögebukten är troligen en kvarleva från den svenska journalisten Kim Wall. Andra hittade kroppsdelar har tyngts ner i vattnet på samma sätt, uppger Köpenhamnspolisen.

  Armen hittades cirka en kilometer från platsen där andra kvarlevor tidigare har hittats i Kögebukten utanför Köpenhamn. Armen låg fri när den hittades, men den hölls nere i vattnet genom rörstycken och remsor. På samma sätt har andra hittade kroppsdelar tyngts ner, vilket gör att det tyder på att kvarlevan är från den svenska journalisten Kim Wall, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

  Mordhäktade ubåtsbyggaren Peter Madsen misstänks ha mördat och styckat Kim Wall i samband med en intervju på en ubåt. Vid ett polisförhör i oktober erkände Madsen styckning av kroppen och att kvarlevorna kastats i Kögebukten, men han nekade till mord och den senaste misstanken om sexbrott under särskilt försvårande omständigheter.

  Dykare från det danska försvaret har gjort fortsatta dykningar under onsdagen, men inga ytterligare fynd har gjorts. Dykningarna fortsätter under torsdagen.

  Specialåklagaren Jakob Buch-Jepsen räknar med att ett åtal är klart före årsskiftet. En rättegång mot Madsen är redan inplanerad att starta den 8 mars nästa år.