Misstänkte skytten i Nashville gripen

Den 29-årige man som misstänks för söndagens dödsskjutningar på en våffelrestaurang i Nashville, USA, har gripits. Fyra människor dödades brutalt innan mördaren blev brottades ned av en man som hyllas som en hjälte.

ANNONS
|

Den nu gripne misstänkte gärningsmannen har varit på flykt i mer än ett dygn och beskrivits som beväpnad och extremt farlig.

Polisen uppger att han greps i ett skogsområde. De visar upp bilder på 29-åringen där han sitter i baksätet på en polisbil i trasiga och smutsiga kläder.

Fyra unga dödades

Det var tidigt på söndagen som en man, iklädd endast en jacka och beväpnad med en automatkarbin, först sköt ihjäl två personer på en parkering utanför restaurangen. Han gick sedan in och började skjuta mot gästerna. En person dödades direkt och en person avled senare på sjukhus.

Det var då en av gästerna, James Shaw, grep in. När han satt gömd på restaurangens toalett tystnade skotten, varpå han fick syn på gärningsmannen som stod och såg över sitt vapen. Då sprang Shaw fram, hoppade på honom och brottade till sig vapnet, som han sedan slängde över kassadisken.

ANNONS

Gärningsmannen flydde.

"Skulle få jobba för det"

Dödsoffren, tre män och en kvinna, var mellan 20 och 29 år gamla. Men om James Shaw inte hade ingripit hade de kunnat vara fler.

- Jag tror att alla skulle kunna göra vad jag gjorde, säger han till tv-kanalen WSMV , och säger att han tänkte på sin fyraåriga dotter.

- Badrummet hade bara en in- och utgång, så personligen tänkte jag att han skulle få behöva jobba för det här mordet. Jag var uppe i varv, sprang mot dörren och det gick som jag ville.

En kula som avlossades medan han brottades med gärningsmannen träffade Shaw ytligt på armen. Han brände sig också på automatkarbinens kolv.

Polischefen i Nashville säger att James Shaw är definitionen av en hjälte.

Angrep Vita huset

Den misstänkte 29-åringen greps förra året när han försökte ta sig in i Vita huset i Washington med ett vapen.

ANNONS

- Vi har en man som har uppvisat betydande instabilitet, sade polisens talesperson Don Aaron vid en presskonferens innan gripandet.

Efter incidenten vid Vita huset drogs mannens vapentillstånd in, men vapnena överlämnades till hans far. Denne lämnade sedan tillbaka dem till sonen, enligt polisen.

TT-Reuters
ANNONS