Iran sörjer attentatets offer i Ahvaz

Flera personer har gripits misstänkta för inblandning i det blodiga attentatet i den iranska staden Ahvaz i helgen. Tusentals människor sörjer på stadens gator när offren ska begravas.

ANNONS
|

- En stor del av det här nätverket har redan gripits, säger Mahmoud Alavi, minister med ansvar för landets underrättelsetjänst.

Tusentals människor har samlats på gatorna i Ahvaz i sydvästra Iran för att sörja offren i attacken, där minst 25 personer dödades, varav tolv tillhörde elitstyrkan Revolutionsgardet. Ytterligare 50–60 personer skadades.

I ett tv-sänt tal före begravningen av attentatets offer pratade Revolutionsgardets vice befälhavare Hossein Salami om den hämnd som väntar de ansvariga för dådet.

ANNONS

- Vårt svar kommer att bli förkrossande och förödande och ni kommer att ångra vad ni har gjort, sade han.

Fyra angripare sköt urskiljningslöst mot publik och officiella gäster som på lördagen samlats för att titta på en militärparad i Ahvaz – en av flera som pågick runt om i Iran till minne av kriget mot Irak på 1980-talet. Angriparna sköts till döds, enligt statliga iranska medier.

Enligt den iranska underrättelsetjänsten har 22 personer gripits efter terrordådet. Vid ett av tillslagen mot gruppen som misstänks ligga bakom attacken hittades bland annat vapen och kommunikationsutrustning, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Tasnim.

Iran har anklagat USA, Israel och länder i Mellanöstern för attacken.

TT-Reuters
ANNONS