Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/32
ANNONS ▼

Italien ger bort hundratals slott – gratis

Italien vill att turister ska se mer än bara de klassiska turistmagneterna när de besöker landet. För att göra andra delar av landet mer attraktiva ger nu staten bort 103 övergivna gårdar och slott – gratis.

Italien är ett av världens mest besökta länder och det är främst Venedig, Toscana och Amalfikusten som lockar turisterna.

Men italienska staten vill visa mer av sitt land.

För att göra andra delar av landet mer attraktiva skänker den nu bort övergivna slott, villor, bondgårdar och kloster. Förhoppningen är att entreprenörer ska ta över och förvandla byggnaderna till turistvänliga utlflyktsmål.

LÄS OCKSÅ: Här är 30 av världens häftigaste slott

Samtliga fastigheter ligger på avlägsna platser och flera av dem längs med historiska vandringsleder. Bland dem finns 1300-talsslottet Castello di Montefiore.

Enda motkravet är att entreprenörerna presenterar en tydlig och seriös plan kring hur byggnaden ska användas och att de görs tillgängliga för turister.

– Målet är att både privata och offentliga byggnader som inte längre används ska omvandlas till anläggningar för pilgrimer, vandrare, turister och cyklister, säger Roberto Reggi från State Property Agency i en intervju med The Local.

De som godkänns får tillgång till byggnaden i nio år framöver och möjlighet till förnyat kontrakt. De som presenterar en riktigt bra och hållbar affärsidé kan få ett kontrakt på hela 50 år.

LÄS OCKSÅ: Ser ut som en vanlig villa – vänta till du ser insidan

Den som är sugen behöver dock formulera sin affärsidé ganska kvickt – anmälningarna ska vara inne senast den 26 juni.

Men den som inte väljs ut denna gång får en ny chans framöver, då ytterligare 200 byggnader kommer att inkluderas i programmet.

Bläddra bland bilderna i bildspelet för att se några av de byggnader som ges bort.

MEST LÄST