Källor kritiserar ny bok om Trump

Två uppenbarligen viktiga källor i Bob Woodwards omtalade bok "Fear", om Donald Trump, kritiserar den som starkt missvisande. De förnekar dock inte att de pratat med Woodward, och de ger inga exempel på direkta felaktigheter.

ANNONS
|

"Denna bok ger inte en riktig bild av min tid i Vita huset", skriver den tidigare presidentmedarbetaren Gary Cohn till nyhetssajten Axios.

Enligt Rob Porter, som även han redan lämnat Vita huset, är beskrivningarna i boken "selektiva och ofta missledande".

I boken, som släpptes på tisdagen, beskrivs USA:s president som en lynnig och ansvarslös ledare. Hans medarbetare tycker han är så opålitlig att de undanhåller honom dokument och information, så att han inte ska fatta farliga beslut.

Presidenten själv har twittrat att "Bob Woodward är en lögnare som ger intryck av att vara Demokraternas lakej inför mellanårsvalen". Han har också vidarebefordrat uttalanden från bland andra stabschefen John Kelly och försvarsminister Jim Mattis om att bilden boken ger är fel, och att citat i den inte stämmer.

ANNONS

Woodward hade en avgörande roll i att avslöja Watergate-skandalen som fällde president Richard Nixon på 70-talet. Han har en sådan status i USA att boken trots alla förnekanden väcker enorm uppståndelse i politiska kretsar.

TT-AFP
ANNONS