Mänsklig avföring hittad i Coca-Cola - fabrik nedstängd

Nattskiftet på Coca-Colas fabrik i staden Lisburn i Nordirland stoppades plötsligt förra veckan. Orsaken visade sig vara att flera av plåtburkarna innehöll vad som tros vara mänsklig avföring. – Det var fruktansvärt och maskinerna behövde stängas av i 15 timmar för att rengöras, säger en källa till irländska Independent.

ANNONS
|

Polisen utreder nu hur vad som tros vara mänsklig avföring hamnat i läskburkar på Coca-Cola-fabriken.

Enligt den irländska utgåvan av tidningen Independent utreder läskföretagettillsammans med Nordirlands polismyndighet händelsen. Inga produkter från leveransen ska hanått butikshyllorna

Det var när en leverans med burkar från Tyskland orsakade stopp i maskinerna som upptäckten gjordes. Arbetarna på nattskiftet fick syn på ett antal burkar som verkade vara fyllda med mänsklig avföring.

– Det var fruktansvärt och maskinerna behövde stängas av i 15 timmar för att rengöras, säger en källa till irländska Independent.

"Extremt farligt för människor

Burkarna levereras till fabriken utan överdel och fylls med läsk, innan de förseglas och säljs till butiker runtom i Nordirland.

ANNONS

LokalpolitikernAmanda Grehan reagerade starkt på nyheten.

– Det är riktigt chockerande. Om de här läskburkarna nått butikerna skulle det kunna vara extremt farligt för människor, säger hon.

Hon fortsätter:

– Men Coca-Cola är en stor aktör i området och jag är säker på att de gör allt som är nödvändigt för att de burkar som är påverkade inte når allmänheten.

Läskjätten medveten om problemet

Polisen besökte fabriken strax efter upptäckten men är fåordig om utredningen.

– Utredningen befinner sig på ett tidigt stadiumoch det finns inga detaljer att gå ut med i nuläget, säger polisen i ett uttalande.

Läskjätten Coca-Cola säger att man är medveten om incidenten i produktionen på företagets fabrik i Nordirland.

– Problemet identifierades omedelbart genom våra robusta kvalitetskontroller och alla produkter från den aktuella leveransen drogs in direkt och kommer inte att säljas, säger företaget.

ANNONS