Mexikansk rappare löste upp kroppar i syra

En mexikansk rappare har erkänt att han löst upp tre kroppar i syra. Morden har väckt bestörtning i staden Guadalajara, där en ny manifestation mot våldet hålls i dag.

ANNONS
|

Rapparen är en av två personer som frihetsberövats misstänkta för inblandning i att tre filmstudenter kidnappats, torterats och mördats i delstaten Jalisco den 19 mars.

Ytterligare fem personer misstänks för inblandning, men har ännu inte gripits.

Rapparen erkänner att han gjort sig av med kropparna efter morden, och ska ha fått ta emot 3000 pesos i veckan (motsvarande 1300 kronor) för att arbeta för drogkartellen Cártel de Jalisco Nueva Generación, en av de mäktigaste i Mexiko.

På videosajten Youtube har rapparen flera musikvideor upplagda, med totalt miljontals visningar. Flera av klippen utspelar sig i miljöer med narkotika och vapen, och utredarna bekräftar enligt AFP att de är en del av utredningen.

ANNONS

Utredarna tror att de tre mördade filmstudenterna misstagits för medlemmar i en rivaliserande drogkartell. De var på väg hem efter att ha deltagit vid ett skolprojekt i utkanten av Guadalajara, Mexikos andra största stad, när de kidnappades.

Morden har återigen satt ljuset på den allvarliga våldsspiralen i landet, där totalt över 200000 människor mördats under det senaste decenniet.

Studenter vid flera universitet i Guadalajara har planerat en ny manifestation mot våldet och till stöd för offrens familjer under torsdagen, skriver tidningen El País.

TT
ANNONS