Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En ung kvinna kidnappades i Frankrike och rånarna tog omkring 20 miljoner euro i lösensumma från hennes pappa som körde en värdetransport. Arkivbild.

Miljonrån och kidnappningsdrama i Frankrike

Rånare utgav sig för att vara rörmokare och kidnappade dottern till en värdetransportförare. De kan ha fått omkring 20 miljoner euro i lösesumma, enligt polisens utredare.

Två män som utgav sig för att vara rörmokare kidnappade en ung kvinna från hennes lägenhet i Lyon i sydöstra Frankrike på torsdagskvällen.

De stuvade in henne i en bil och sedan ringde medbrottslingar till hennes pappa, som arbetar för ett schweiziskt företag som transporterar pengar mellan företag och banker, för att begära en lösesumma.

Pappan körde en värdetransport med kontanter när han fick samtalet och gick med på att träffa kidnapparna på en parkering på den schweiziska sidan av gränsen mellan Frankrike och Schweiz.

"Där väntade flera beväpnade män och fick honom att parkera. De tömde värdetransporten på hela innehållet och flydde i en mörkfärgad Porsche SUV", säger den schweiziska polisen i ett uttalande.

Enligt en källa inom den franska polisen innehöll värdetransporten mellan 17 miljoner och 26 miljoner euro.

Förarens dotter, som är i 20-årsålder, hittades oskadd på en väg i Lyons utkant senare på kvällen. Hon var fortfarande chockad när hon förhördes av polisen under fredagen.

Ingen har frihetsberövats hittills i utredningen som leds av den franska polisen.