Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171007-storbritlondondad-542999_se.ttela_1.jpg
Brittisk polis vid platsen där bilen körde in i en folkmassa på lördagseftermiddagen.

Polisen: Påkörning i London var en olycka

En bil körde i eftermiddags in i en folkmassa vid Naturhistoriska museet i South Kensington i västra London. Nio människor har förts till sjukhus och en man har gripits. Polisen säger att det rör sig om en trafikolycka och inte ett terrordåd.

Händelsen utanför museet väckte stor uppståndelse och många fruktade att ett nytt terrordåd hade inträffat. Men enligt polisen har händelsen inga kopplingar till terrorism utan det handlar det om en trafikolycka, rapporterar Reuters

Enligt Londons ambulanstjänst togs elva skadade om hand och nio av dem fördes till sjukhus. Det rörde sig främst om ben- och huvudskador. En av dem som fördes till sjukhus var mannen som greps av polisen. Han togs senare till en polisstation i norra London, skriver polisen på sin sajt.

Polisen tillägger att ingen ska ha fått livshotande skador. Enligt BBC, som hänvisar till uppgifter från poliser som befann sig på platsen, rör det sig om lindriga skador.

Området utanför museet spärrades av och flera ambulanser kördes fram, rapporterar brittiska Metro.

På bilder från platsen kan man se en bil som står diagonalt över gatan. Det finns också bilder som visar hur en man, förmodligen föraren, trycks ned mot marken av flera andra män.

Ett vittne beskriver för nyhetsbyrån AFP att han befann sig nära tunnelbanestationen South Kensington och att det vara många poliser där.

- Plötsligt började en kvinnlig polis ropa till folkmassan att spring, och alla flydde i panik och många skrek, berättar vittnet Leonard.

Brittisk polis är på tårna efter flera terrorrelaterade dåd i år där bilar använts mot människor.

Fakta: Terrordåd i London i år

Beredskapen för terrordåd i Storbritannien ligger på den näst högsta nivån efter en rad attacker tidigare i år.

15 september: En sprängladdning detonerar delvis i en tunnelbanevagn i London och ett 30-tal människor skadas, men ingen av dem allvarligt.

19 juni: En skåpbil plöjer genom folkmassan som lämnar en kvällsbön vid en moské i Finsbury Park i norra London. En man dör och elva personer skadas. Föraren åtalas för terrorrelaterat mord och mordförsök.

3 juni: En skåpbil mejar ner fotgängare vid London Bridge, varpå tre män hoppar ur bilen och går till attack med kniv mot människor. De skjuts ihjäl av polis. Åtta människor dör och omkring 50 skadas. IS tar på sig ansvaret.

22 maj: En självmordsbombare utlöser sin sprängladdning under en konsert med artisten Ariana Grande i Manchester. 22 människor dör och 116 skadas. IS tar på sig attacken.

22 mars: Fem människor dödas och över 50 skadas när en man kör på människor på Westminster bridge i centrala London, varpå han knivhugger en polis till döds. Gärningsmannen skjuts sedan ihjäl av polis. Attacken beskrivs som "islamistrelaterad terrorism".

Källa: AFP

MEST LÄST