Pompeo tog med "Rocket man" till Nordkorea

ANNONS
|

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har anlänt till Nordkoreas huvudstad Pyongyang för att fortsätta samtalen om en nedrustning av Nordkoreas kärnvapen.

Under besöket träffar han den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol, som spelade en nyckelroll tillsammans med Pompeo för att få till stånd det toppmöte som hölls mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i förra månaden. Tillsammans ska de utforma detaljerna i den överenskommelse som Trump och Kim slöt, som kritiserades för att vara alltför luddig.

Pompeos resa syftar även till att få hem kvarlevorna från omkring 200 amerikanska soldater som stupade i Koreakriget (1950–1953).

Med sig i bagaget har den amerikanske utrikesministern två gåvor till Kim Jong-Un: ett brev från president Trump och en cd-skiva med artisten Elton John och låten "Rocket man".

ANNONS

Den sistnämnda skänks till den nordkoreanska ledaren sedan det framkommit att han inte förstod referensen när Trump kallade honom "rocket man" – raketman – när han talade inför FN i höstas, skriver den sydkoreanska tidningen Chosun Ilbo.

TT-AFP-Reuters
ANNONS