Kraschat plan inte hittat – avbrutet sökande

Vraket från flygplanet som störtade i Zagrosbergen i sydvästra Iran i söndags med 66 människor ombord har fortfarande inte hittats, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Isna. Hårt väder gör att sökandet ännu en gång har avbrutits.

ANNONS
|

- Den exakta platsen för flygplanskraschen hittades inte, och på grund av mörkret, tungt snöfall och dimma i en del områden har sökandet från luften stoppats och kommer att återupptas i morgon, säger Ismail Najjar, chef för Irans krishanteringsmyndighet, till Isna.

Tidigare under måndagen kom olika bud i frågan om planet hade hittats eller inte. Sökandet återupptogs på måndagen efter att ha avbrutits även på söndagen på grund av att hårt väder drog in över bergsområdet.

ANNONS

Planet, ett franskbyggt ATR-72, från flygbolaget Aseman hade 66 människor ombord när det försvann från radarskärmarna under en flygning mellan huvudstaden Teheran och Yasuj i sydvästra Iran.

Ismail Najjar säger att helikoptrar under måndagen förgäves flög ett 60-tal gånger över området, och att över 120 avdelade bergsräddare söker skydd för att sedan återuppta sitt arbete på tisdagen om vädret tillåter.

TT-Reuters-AFP

Fakta: Dålig start för flygsäkerheten 2018

2017 var ett märkesår för flygsäkerheten med inte ett enda dödsfall i världen i olyckor med större civila trafikflygplan. Men 2018 har börjat dystert, på bara en vecka har nu två krascher inträffat.

Den 11 februari störtade ett flygplan av typen Antonov AN148 från flygbolaget Saratov strax efter start från Moskva. Samtliga 71 personer ombord omkom.

Den 18 februari störtade ett franskbyggt flygplan av typen ATR-72 från flygbolaget Aseman med 66 människor ombord under en flygning mellan Teheran och Yasuj i sydvästra Iran. Samtliga ombord tros ha omkommit.

ANNONS