Polisen uppmanar allmänheten att lämna plats åt utryckningsfordon, då det är svårt att ta sig fram till olycksplatsen på grund av vädret.
Polisen uppmanar allmänheten att lämna plats åt utryckningsfordon, då det är svårt att ta sig fram till olycksplatsen på grund av vädret.

Sex döda i tågolycka i Danmark

Sex människor har omkommit i en tågolycka på Stora Bältbron i Danmark, bekräftar polisen. Ytterligare 16 personer är skadade.

ANNONS
|

Olyckan ägde rum vid 07.30 på onsdagen. De omkomna var passagerare ombord enligt tågbolaget DSB.

- Det handlar om en mycket allvarlig olycka, säger ett polisbefäl vid en pressträff på Fyn.

Några detaljer om vad som orsakat tågolyckan kan polisen inte gå in på i nuläget.

- Men vi vet att ett tåg var på väg från Själland och att det träffade ett föremål. Vi arbetar först och främst med att hjälpa de skadade och de övriga passagerarna. Därefter ska naturligtvis utredningen visa vad som rent konkret har hänt, säger han.

ANNONS

Gjorde kraftig inbromsning

Enligt järnvägsbolaget Banedanmark var det föremål från ett godståg som färdats i motsatt riktning som träffade persontåget på bron som då fick göra en kraftig inbromsning. Enligt DSB befann sig 131 resenärer ombord, samt tre personer i personalen.

Godståget var på väg till Fyn och persontåget till Köpenhamn och bilder inifrån tåget visar glaskross och skador på tågets insida.

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver om den danska tågolyckan på Twitter.

"Fruktansvärd tågolycka på stora Bältbron i Danmark till följd av stormen Alfrida. Våra tankar är med de skadade och med de omkomnas familjer och närstående. Detta har jag under morgonen också framfört till min kollega statsminister Lars Løkke Rasmussen", skriver Löfven.

Evakueringscenter i Nyborg

Ett evakueringscenter för passagerare från tåget har öppnats i Nyborg, uppger polisen på Fyn. Där kommer det bland annat att finnas psykologisk hjälp för att stötta passagerare.

Tågtrafiken har nu stängts av och räddningsarbete pågår. Polisen uppmanar människor ombord att höra av sig och meddela att de är säkra.

Det ska vara svårt för polis och räddningstjänst att komma fram till olycksplatsen på grund av vädret. Allmänheten uppmanas lämna plats åt utryckningsfordon och bron är sedan tidigare avstängd för biltrafik på grund av den hårda vinden.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om antalet passagerare ombord.

ANNONS
TT
ANNONS