Syrisk tv: Ny evakuering från östra Ghouta

Ytterligare 7 000 människor ska evakueras från ett område i östra Ghouta efter en ny överenskommelse, rapporterar syrisk stats-tv. Hundratals rebeller från staden Harasta har redan bussats till Idlib i nordvästra Syrien.

ANNONS
|

Den andra evakueringsvågen av rebeller och deras familjer innebär att ett område i södra delen av östra Ghouta, som kontrollerats av gruppen Failaq al-Rahman, töms. Där ingår städerna Zamalka, Arbin och Ain Tarma.

Evakueringen kommer att inledas på lördag morgon, enligt stats-tv.

Samtidigt har hundratals rebeller med familjer från den första evakueringen börjat anlända till Idlib, den sista provinsen i Syrien som hålls av den väpnade oppositionen mot Bashar al-Assad. De evakuerade kördes i bussar från rebellkontrollerade staden Harasta i östra Ghoutaområdet, efter ett avtal med regimens ryska allierade.

På fredagsförmiddagen kom uppgifter från SOHR om att minst 37 civila har dödats i ryska flygräder mot Arbin i östra Ghouta. Bombningen ska ha ägt rum kort innan eldupphöret i området trädde i kraft. Ryssland har tidigare förnekat direkt deltagande i flygräder mot Ghouta.

ANNONS

Regimstyrkor kontrollerar 80 procent av Ghouta sedan en offensiv inleddes 18 februari, enligt SOHR.

TT-AFP-Reuters
ANNONS