Ett brev från Titanic har sålts till ett rekordbelopp.
Ett brev från Titanic har sålts till ett rekordbelopp.

Titanicbrev såldes för miljonbelopp

Det var mer än 100 år sedan Titanic sjönk på sin jungfruresa efter att ha kolliderat med ett isberg i Nordatlanten. Men människors fascination för fartyget tycks aldrig avta.

ANNONS
|

Ett brev som hittades på en man som dog i katastrofen har sålts på auktion för 126000 pund, drygt 1350000 svenska kronor. Och det är ett rekord för Titanicbrev. Det är ett av de sista kända breven som skrevs på fartyget och brevet är fläckat av sin tid i vattnet.

Förstaklasspassageraren Alexander Oskar Holvorsen skrev det till sin mamma dagen innan Titanic sjönk. I brevet berättade han bland annat om sina intryck av det palatsliknande skeppet och han lovordade maten och musiken ombord.

"Om allt går bra anländer vi i New York på onsdag", skrev han också.

Holvorsen reste tillsammans med sin hustru Mary Alice, som överlevde. Hans familj har nu sålt brevet på en auktion som hölls i sydvästra England.

ANNONS

Även ett par järnnycklar från Titanic såldes för 76000 pund på auktionen.

- Priserna visar det fortsatta intresset för Titanic och hennes passagerare och besättning, säger Andrew Aldridge vid auktionshuset.

Titanic var på väg från Southampton till New York när det kolliderade med ett isberg den 14 april 1912. Drygt 2200 människor befann sig ombord. Över 1500 personer dog när fartyget sjönk.

TT-Reuters
ANNONS