Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ubåtsfallet: "Vi söker efter en död person"

Dykare söker i dag efter den försvunna svenska journalisten Kim Wall i Kögebukten utanför Köpenhamn.

Han understryker att polisen inte har några speciellt konkreta indikationer på var man ska leta. Sökplatsen är vald med anledning av djupförhållandena där.

Dansk polis har också bett sina svenska kolleger att söka i Öresund med helikopter från Falsterbo upp till Öresundsbron. På grund av de strömförhållanden som rått i Öresund söker polisen inte norr om Öresundsbron. Det svenska helikoptersökandet har pågått både i går och i dag, men hittills utan resultat.

Kartlägger färden

Polisen fortsätter arbetet med att kartlägga ubåtens färd från torsdag kväll vid 19-tiden och fram till fredagsförmiddagen då den först observerades från Drogdens fyr och strax därefter hastigt sjönk. Men det finns en lång lucka. Jens Møller Jensen säger att det finns observationer av ubåten från Middelgrund kring midnatt mellan torsdag och fredag, men var den sedan var fram till klockan 10.14 på fredagen är fortfarande okänt.

Polisen håller på att samla in uppgifter från rederier och fortsätter samtidigt att vädja till privatpersoner som varit ute med båt i den här delen av Öresund torsdag till fredag.

"Arbetar för högtryck"

Även personer som besökt hamnar längs Kögebukten och vet med sig att de tittat ut över vattnet uppmanas att höra av sig med information. Även information om att man inte sett något kan vara av värde för polisen.

- Vi arbetar för högtryck med fallet, säger Jens Møller Jensen i den inspelade videoinformationen från Köpenhamnspolisen.

Sedan i lördags sitter ubåtens ägare, Peter Madsen, häktad som misstänkt för att ha vållat svenskans död.

MEST LÄST