Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180209-libyenoro-612920_se.ttela_1.jpg
Förödelse i den moské i Benghazi som utsattes för ett bombdåd på fredagen.

Uppåt 150 skadade i moskédåd i Benghazi

Minst en person har dödats och nästan 150 människor har skadats i två bombattacker i en moské i Benghazi i nordöstra Libyen, uppger stadens hälsodepartement för AFP. Det är det andra dödliga moskédådet i staden på kort tid.

Men uppgifterna om antalet offer går isär. Reuters, som hänvisar till sjukhuskällor, skriver att 75 personer skadats i dådet, och att två personer dödats.

En av bomberna ska ha legat gömd i en låda på moskéns yttergård, medan den andra bomben placerats vid ingången till moskén, där besökarna tar av sina skor.

För bara två veckor sedan dödades 35 människor i ett liknande dåd mot en moské i Benghazi

Benghazi kontrolleras av den kontroversielle krigsherren Khalifa Haftar, som leder milisen Libyens nationella armé. Han har med stöd från Egypten framgångsrikt bekämpat sunniextremistiska grupper i det oroliga området sedan 2014. Men Haftars styrkor har också anklagats för summariska avrättningar och andra krigsbrott.

I juli i fjol förklarade Haftar Benghazi fritt från militanta extremister, men sporadiska våldsdåd har förekommit sedan dess.

Haftar som tros ställa upp i de nationella val som planeras i landet i slutet av 2018 erkänner inte den FN-stödda regeringen i huvudstaden Tripoli.

MEST LÄST