Uppgift: Uppåt 70 döda i attacker i Damaskus

Uppåt 35 människor har dödats på en marknadsplats i Damaskus, sedan rebeller avfyrat raketer mot området uppger invånare för AFP. Omkring 20 människor skadades i raketbeskjutningen, som riktades mot området Jaramana, skriver Reuters.

ANNONS
|

Statliga syriska medier uppgav inledningsvis att 29 personer dödats men höjde senare dödstalet.

Det är oklart vilken grupp som ligger bakom angreppet. Men Jaramana ligger strax nordost om området al-Hajar al-Aswad i Damaskus som fortfarande kontrolleras av terrorrörelsen IS. Det finns även andra grupper som skulle kunna ligga bakom attacken mot marknadsplatsen.

I en annan attack natten mot tisdagen dödades minst 36 soldater tillhörande den syriska armén och allierade grupper i samband med att IS angrepp distriktet Qadam i Damaskus, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

Överraskningsattacken utgick just från det närliggande IS-kontrollerade distriktet al-Hajar al-Aswad, enligt SOHR.

ANNONS

Den syriska regimen har inte bekräftat uppgifterna. Men enligt SOHR är nya regimstyrkor på väg till området för att försöka återta det.

Qadam ligger i de södra delarna av Damaskus och har under flera år varit ett tillhåll för en rad olika islamistiska extremistgrupper, däribland IS och alliansen HTS, som domineras av före detta al-Nusrafronten, som tidigare var allierad med al-Qaida.

I förra veckan lämnade hundratals HTS-soldater området efter en överenskommelse med den syriska regimen.

TT-AFP-Reuters
ANNONS