Åtalas för hot mot HVB-hem

En asylsökande man blev så ursinnig att han dödshotade personalen på ett HVB-boende i Vänersborg. Nu är han åtalad för fyra fall av olaga hot.

ANNONS
|

Det kan ha varit beskedet om att mannen anses var äldre än 18 år som fick det att brista. Under några dagar i september gav han sig verbalt på tre anställda på HVB-hemmet där han bodde, samt en tidigare boende.

Döda med kniv

I samtliga fall riktades hoten mot specifik personal. Vid ett tillfälle uttalade mannen "jag ska mörda honom" och "tjatar han mer på mig ska jag döda honom med kniv. Det har jag gjort förut så det är ingen big deal".

ANNONS

En annan personal fick höra "jag ska gå igenom varenda dörr och så ska jag komma ut och mörda dig, jag slå sönder hela stället, du ska lyda mig, jag är större än ni tror och du vet inte vem jag är".

"Bomba boendet"

Vid tredje tillfället sa mannen "jag ska mörda henne" och att han skulle bomba boendet, samt "tjatar hon mer på mig ska jag döda henne med kniv".

Det fjärde hotet gäller en tidigare boende där mannen ska ha sagt att "om jag har en kniv eller pistol och om X kommer tillbaka ska jag döda honom".

Mannen häktades för en månad sedan, men han förnekar brott. Åklagare yrkar på att han utvisas ur landet och förbjudas komma tillbaka inom tio år.

ANNONS