Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Priset lägre för 9–5-modellen

Nästa vecka kan kunderna börja beställa nya 9–5 Sportcombi. Samtidigt står det klart att Saab sänkt priset på 9–5-modellen med drygt 6 000 kronor. – Det handlar om att vi tagit bort några saker i grundutrustningen, för att bli mer konkurrenskraftiga, säger Saabs Nordenchef, Magnus Hansson.

Samtidigt som Saab visade upp sina nya modeller på Saabs vårsalong i Stockholm gick man ut med säljstarten av 9–5-kombin, som är mycket viktig för den inhemska marknaden.

– Den står ju för 80 procent av försäljningen av modellen, säger Magnus Hansson.

Leveranser till kund, då försäljningen kommer att börja synas i bilstatistiken, blir i augusti. Och samtidigt står det klart att Ingångspriset på både kombi- och sedanmodellerna av 9–5 blir lägre för detta modellår, 2012, mot i fjol.

– Ja, ifjol startade priset på 1.6T-versionen på 296 000 kronor, i år startar det på 289 900 kronor. Och med kombitillägget blir startpriset för denna 295 000 kronor.

Det har att göra med att Saab tagit bort en del utrustning som standard.

– Det är bland annat justerbart armstöd och vissa textilmattor som inte blir standard utan tillägg i stället.

Och orsaken till detta är att Saab hoppas bli mer konkurrenskraftig – de tyska premiummärkena har till exempel mer utrustning som tillägg.

– Men kunderna kommer fortfarande att få mer utrustning i standardutförandet än vad dessa konkurrenter ger, säger Magnus Hansson.

– Vår prisbild blir konkurrenskraftig på leasingmarknaden: med Volvo V70 som börjar på 272 000 kronor och Audi A6 som börjar på 315 000 kronor. Det är också viktigt för alla inom leasingmarknaden att ligga under 7,5 basbelopp i pris eller 322 000 kronor.

MEST LÄST