Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Räddningsarbetet fortsätter

Vladimir Antonov ger inte upp. I dag, tisdag, träffar han Riksgäldens chef Bo Lundgren för att diskutera Saabfrågan vidare. Även samtalen med EIB, Europeiska investeringsbanken, fortsätter under dagen. Samtidigt gör sig regeringen redo för Saabs eventuella konkurs.

Under påskhelgen ville Saabledningen kalla samman regeringen för samtal. Men, enligt Aftonbladet, avvisade regeringen önskemålet eftersom man ville invänta det besked som slutligen kom från EIB och som innebär att kraven för lånevillkoren är så hårda att Saab har mycket svårt att uppfylla dem.

Dagens fortsatta diskussioner med EIB gäller att hitta en lösning på villkoren för att försäljningen av Saabfabrikerna ska kunna godkännas.

I dag kommer Vladimir Antonov till Stockholm för att träffa Riksgäldens chef Bo Lundgren på eftermiddagen. Vad mötet ska handla om i detalj är, enligt Dagens Nyheter, inte känt.

Spyker skriver dock i ett pressmeddelande att arbetet med att hitta ytterligare finansiering fortsätter. Saab och Spyker förhandlar med flera strategiska partners, både vad gäller finansiering och/eller teknisk licensiering, bland annat med kinesiska tillverkare.

Läget är emellertid mycket allvarligt och Maud Olofssons pressekreterare Johanna Martin har uppgivit att regeringen är redo att agera snabbt om en konkurs skulle bli aktuellt.

Detta innebär bland annat stöd till Trollhätteregionen med bland annat utbildningspaket till arbetsmarknadsåtgärder.

Men enligt Aftonbladet, som varit i kontakt med utbildningsminister Jan Björklunds och arbetsmarknadsminister Hillevi Engströms pressekreterare, har ingen av dem information om några eventuella krispaket.

MEST LÄST