Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Valeri Grachev blir av allt att döma spelande tränare i Blåsut, det enda som kan snuva allsvenska nykomlingen på ryssen är ett anbud från just Ryssland.

  Räkna med Grachev i Blåsut

  Valeri Grachev blir spelande tränare i allsvenska nykomlingen Blåsut BK. Om det inte dyker upp något anbud från Ryssland. – Jag har inget bud där ifrån i dag, men det kan komma, säger Grachev själv.

  I går kväll satt Valeri Grachev, Håkan Ryding och Anders ”Acka” Andersson och drog upp ritningarna för 2010/11, en säsong då BBK är tillbaka i allsvenskan.

  Och allt talar också för att det blir spel i näst högsta serien med Grachev som spelande tränare och med Ryding-Andersson vid sidan av isen.

  – De vill i alla fall att jag ska fortsätta spela, säger Valeri.

  Det som skulle kunna snuva Blåsut på Grachevs tjänster är således ett eventuellt anbud om att träna något lag i Ryssland, och det är också anledningen till att Magnus Röing & Co i klubbledningen får vänta på ett definitivt ja från den flerfaldige ryske världsmästaren.

  – Det blev ett lyft redan i vintras när Valeri spelade med oss, och han var en av anledningarna till att vi kunde gå obesegrat genom serien. Hans medverkan kommer att betyda oerhört mycket för oss, säger Röing.

  Träningen inleds på måndag.

  Räkna med att den leds av Valeri Grachev.

  Mera Blåsut:

  Klubben behövde en målvakt sedan Sebastian Pettersson deklarerat att han slutar, och nu är ersättaren klar. Han hämtas från Vargöns BK i form av Mattias Andersson, tidigare målvakt i Gripen Trollhättan men den senaste säsongen faktiskt utespelare i VBK.

  – Det känns mycket bra att vi så snabbt kunde täcka upp på målvaktssidan, säger BBK:s Håkan Ryding.

  Dessutom gör BBK ett nytt försök att locka till sig Andreas Nordberg, även han med VBK som senaste klubbadress.