Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  IF Metalls ordförande Stefan Löfven kommer till Saab i dag för att träffa sina medlemmar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

  "Regeringen måste agera"

  – Företagets fokus måste nu ligga på att betala ut lönerna till våra medlemmar, säger IF Metall-ordförande Stefan Löfven, som just nu befinner sig på Saab.

  – Fram tills dess att det sker, fortsätter arbetet med betalningsuppmaningarna.

  Löfven kom till Trollhättan i morse, tillsammans med avtalssekreteraren Veli-Pekka Säikkälä. Under morgonen har möte hållits med såväl Metallklubben som representanter från Trollhättans stad, bland dem kommunalrådet Paul Åkerlund. Information har också getts till metallmedlemmarna på företaget.

  När de gäller själva fastighetsavtalet säger Löfven att han ser det som "positivt att ytterligare en pusselbit faller på plats", men vill ändå ha ökad säkerhet för medlemmarna innan han är beredd att blåsa "eld upphör".

  – Företagets fokus måste nu ligga på att betala ut lönerna till våra medlemmar. Fram tills dess att det sker, fortsätter arbetet med betalningsuppmaningarna.

  Löfven riktar också en uppmaning till dem som har Saabs öde i sin hand:

  – Riksgälden, regeringen och GM måste nu agera konstruktivt och regeringen måste ta på sig en samordnande roll. Det krävs när det handlar om en affär som är så viktig för Sverige.