Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Saab Parts har anställt 50

  Saabs Parts har anställt 50 nya personer i Trollhättan. Samtidigt har reservdelsbolaget bildat ett dotterbolag i Storbritannien.

  Saabs enda kvarvarande fungerande bolag, reservdelsbolaget Parts, ligger i Nyköping och är en mycket viktig tillgång i Saabs konkursbo – ett dotterbolag som inte självt gått i konkurs och som visar vinst. Och vid månadsskiftet har nu Parts anställt ett 50-tal medarbetare i Trollhättan.

  – Det handlar om tidigare Saab-anställda inom inköp, försäljning, marknadsföring och teknisk information, säger vd Lennart Ståhl.

  Trollhätteverksamheten kommer ansvara för den kommersiella delen av Parts verksamhet och ett antal ingenjörer och specialister ska också serva nätverket med auktoriserade Saab-verkstäder.

  Vidare har Parts bildat ett dotterbolag i Storbritannien som varit en av Saabs huvudmarknader. Bolaget heter Saab Automobile Parts UK och har ett tiotal medarbetare.

  – Vi har ett nätverk på cirka 1 200 verkstäder på 63 marknader i världen. Även som Saab gått i konkurs och många handlare har stängt så är det nästan inga verkstäder som försvunnit.