Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Saabs produktionsstart framflyttad

  Allt tyder nu på att Saabs återstart skjuts fram minst en vecka. Trollhättans terminal AB har informerat sina anställda att arbetet återupptas tidigast vecka 33.

  Saab har tidigare meddelat att företaget har för avsikt återuppta produktionen 9 augusti. Men i går meddelade Trollhättans terminal AB (TTAB), som transporterar bland annat däck till Saab, i lönebrevet till sina anställda att arbetet i terminalen återupptas tidigast vecka 33.

  Det innebär med all sannolikhet att även Saabs produktionsstart flyttas fram till tidigast 15 augusti. Några säkra besked från Saabs informationsavdelning angående datum för återstart gick i går inte att få.

  Självklart att acceptera
  I går meddelades också att Saabs underleverantörer har tröttnat på långbänken kring den tänkbare framtida ägaren Vladimir Antonov. Den ryske finansmannen är inbjuden till en intervju under Fordonskomponentsgruppens leverantörsdag 6-7 september. Kontakten mellan Svenåke Berglie och Vladimir Antonovs svenske talesman Lars Carlström togs under Almedalsveckan.

  – Syftet är helt enkelt att se om vi kan lära känna honom. Han är en viktig spelare, säger Svenåke Berglie.

  Enligt Lars Carlström var det självklart för Vladimir Antonov att acceptera inbjudan.

  – På ett eller annat sätt kommer vi att lösa ägarfrågan och därför är det oerhört viktigt med en god relation till underleverantörerna, säger Lars Carlström.

  Fortsatt kritisk
  Carlström är fortsatt mycket kritisk till den segdragna hanteringen i ärendet om Antonovs eventuella finansiering av Saab.

  – Det finns en ovilja både från regeringen och EIB, det är politik och prestige som styr processen. Det är ett dåligt engagemang för industrin som regeringen uppvisar.

  Det är en åsikt som Svenåke Berglie delvis är enig med Lars Carlström om.

  – Det har varit mycket ryktesspridning kring Antonov. Vi hoppas kunna bringa klarhet i en del. Vi vill ge honom möjligheten att ge information utan att den silas.