Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Skött nöjd med Pang Da-möte

I dag träffade representanter för IF Metall Pang Das vd Pang Qinghua i Frankfurt för att diskutera Saab. Och det kinesiska bolaget tror på den svenska biltillverkarens framtid. – Det känns riktigt bra, säger Håkan Skött, klubbordförande i IF Metall på Saab.

Han var i dag tillsammans med IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven i Tyskland för att träffa Pang Das vd. I Frankfurt pågår just nu bilmässan och Pang Da, som tillsammans med Youngman önskar gå in som ägare i Saab Automobile, finns på plats. TTELA nådde Håkan Skött på i kväll efter mötet och innan de satte sig på planet hem igen.

Och han hade en bra känsla efter samtalet.

– De känner väldigt starkt för varumärket och tror på att det löser sig för oss och att vi går en bra framtid till mötes. De är intresserade av att följa med oss in i den framtiden, säger han.

Men några konkreta detaljer om vad som dryftades vill Håkan Skött inte gå in på.

– Vi diskuterade en del saker men de vill jag inte prata om i media.

Han blir lite mer öppen när frågan om processen kring de kinesiska myndigheternas godkännande av Pang Da som delägare i Saab kom på tal.

– Vi diskuterade var den processen befinner sig just nu. Det är sista steget kvar, att den nationella myndigheten ger sitt godkännande. Men jag vet inte hur lång tid det tar.

Enligt honom finns det inga farhågor om att det ska bli ett negativt beslut för Saab men han poängterar att man inte kan veta hur en myndighets beslut blir.

Hur är Pang Qinghua som person?

– Vi pratade bara affärer och det är svårt att säga efter att ha träffat honom för första gången. Men han var öppenhjärtig i det vi diskuterade. Och det lär bli fler tillfällen att lära känna honom hoppas jag, säger Håkan Skött.

hskott6.jpg
MEST LÄST