Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Skött och Hellgren lämnar Saabs styrelse

  För ett par dagar sen var de fyra ordinarie ledamöter i Saab:s styrelse. Nu är det bara en kvar – Victor Muller. – Jag har avgått av personliga skäl, säger IF Metalls styrelserepresentant Håkan Skött till TTELA.

  Det stormar kring Saab:s styrelse. Kristina Geers, företagets chefsjurist och en av fyra ordinarie ledamöter i styrelsen, lämnade dagen före midsommarafton sin plats som ledamot.

  – Hon är bolagsjurist också. Det är ju två olika funktioner och hon har tänkt länge på och har själv önskat att göra så här. Det är inte mer med det, säger Eric Geers, informationschef på Saab Automobile till GP.

  Men hon är inte den enda som lämnar sitt uppdrag. Även Håkan Skött, IF Metalls ordförande, och Annette Hellgren, Unionens klubbordförande, lämnade sina styrelseposter tidigt i förra veckan.

  – För min del handlar det om personliga skäl. Med tanke på det allvarliga läget som företaget befinner sig i och det ansvar och krav som det innebär, så valde jag att hoppa av.

  Anledningen till de andra två ledamöternas avgångar vill han inte uttala sig om.

  – Det får de svara på själva.

  Avhoppen betyder att Victor Muller är ensam kvar i styrelsen. Och vad det får för konsekvenser kan Håkan Skött inte svara på.

  – Jag vet inte vad det kommer att innebära faktiskt.

  Inte heller när en ny styrelse kommer att presenteras.