Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

nissekanal1.jpg
Regionen lägger 8 miljoner kronor på en upprustning av Dalslands kanal och slussmiljöerna.

Skjuter till pengar till Kanalen

Regionen lägger 8 miljoner kronor på en upprustning av Dalslands kanal och slussmiljöerna. Nu har kommunstyrelsen i Mellerud beslutat att bidra med sin del, totalt 250 000 kronor på tre år.

Det är Dalslands Turist AB, DTAB, som har tagit initiativet till satsningen. Som TTELA tidigare har berättat så är hälften av budgeten redan i hamn, 8 miljoner kronor från regionen.

Pengarna kommer att användas till att lyfta Dalslands kanal än mer som turistiskt dragplåster i regionen.

Slussmiljöerna ska göras mer attraktiva, tillgängliga och öppna.

En annan del av satsningen har namnet Konstens kanal och tanken är att tillsammans med Stenebyskolan och andra aktörer i konstvärlden etablera permanenta och tillfälliga konstinstallationer längs kanalen.

Vid sidan av regionen så har DTAB vänt sig till en rad olika myndigheter och kommuner för att få loss de pengar som behövs.

Nu har kommunstyrelsen i Mellerud tagit beslut att skjuta till sin del, under förutsättning att övriga finansiärer också ställer sig positiva.

Melleruds ekonomiska bidrag är 150 000 kronor i kontanta medel på tre år och arbetstid värt 100 000 kronor under samma tid.

– Det här såklart något positivt. Att regionen satsar såpass mycket pengar i landskapet och på kanalen som faktiskt till stora delar finns i Melleruds kommun, säger Robert Svensson.

MEST LÄST