Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nu är fem skulpturer installerade i kulturparken på Restad gård. En av dem är Laura Fords ”Lion”.

  Skulpturerna på plats

  Kulturparken på Restad gård växer fram. Nu finns fem konstverk på plats och sannolikheten att det blir fler verk är stor.

  I augusti förra året berättade fastighetsägare Hans Kristian Voldstad för ­TTELA om planen på att skapa en kulturpark på Restad gård i Vänersborg.

  Till en början skulle två stora konstverk i miljonklassen, ”Allt är möjligt” och ”Someone and someone”, flytta till Restad gård från Pilane, Tjörns fornlämningsområde.

  Under hösten och vintern har Eric Langerts skulptur ”Allt är möjligt”, lindanserskan, och Eva Rothschilds ”Someone and someone”, en färgglad och stor båge i aluminium installerats på Restad gård.

  – Dessa två, plus tre andra skulpturer har installerats – och det kommer säkert ännu fler, säger Voldstad.

  De övriga tre installationerna som numera finns på plats på Restad gård är två gjutjärnskulpturer, tillverkade i Karlskoga av Jonas Holmqvist och Laura Fords ”Lion”.

  – Jag har fortfarande samarbete med Peter Lenny på Pilane, och det var efter rådgivning från honom som vi beslöt att installera de här.

  Som TTELA tidigare skrivit är också ambitionen att bygga 300 nya bostäder på området, hälften nya och hälften i befintligt lokaler. Hans Kristian Voldstad, som är en av två ägare till Niklasberg AB och köpte fastigheterna på Restad gård av regionen 2009 berättar att bygget ännu inte är igång, men ambitionen finns kvar.

  – Det är en stad i staden med kontor, hotell och hantverk. Det ska även bli bostäder, men bygget får vänta tills det blir marknad för det.