Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Slutsumman för arenan 275 miljoner

Slutkostnadsprognosen för Arena Vänersborg är 275 miljoner kronor. Det meddelar nu WSP Management, som lett och samordnat projektet.

Företaget har lämnat in en sammanställning över kostnader för arenaprojektet där det framgår att summan godkända kostnader är 253,8 miljoner. Samtidigt skriver företaget att prognosen över slutkostnaden är 275 miljoner kronor.

Redan i slutet av december kunde TTELA avslöja att slutkostnaden för arenabygget skulle hamna över 270 miljoner om alla fakturor som kommit in till kommunen blir godkända. Kommunen granskar för närvarande ett stort antal fakturor från flera entreprenörer, som inte har fått betalt för sina jobb.

Som tidningen tidigare rapporterat har flera företag låtit de obetalda fakturorna gå till Kronofogden. Kommunen hade fram till i onsdags delgivits betalningsförelägganden för räkningar motsvarande 18,3 miljoner kronor. (Markbygg, Biab och Wennergrens hiss).

Det var i juni 2007 som Vänersborgs kommunfullmäktige tog beslut om att Arena Vänersborg fick kosta högst 140 miljoner kronor. Inför invigningen i september 2009 hade slutsumman ökat till 234 miljoner. Sedan dess har det vällt in fakturor som har gjort att slutsumman hela tiden har fått revideras uppåt.

Enligt WSP är nu den slutliga prognosen för vad hela anläggningen kostar 275 miljoner kronor.