Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

"Alla har haft egna idéer"

I sommar har barnen i Trollhättan fått chansen att spela in sina egna musikvideor. På den gamla biografen Sagas scen är det kusinerna Julia Lundin och Emelie Lundins tur.

Tillsammans ska kusinerna spela in en musikvideo till låten "Love on me" av Galantis. De är två av flera som under sommaren fått chansen att spela in och ladda upp sina egna musikvideor via appen Musical.ly.

– Vi har förberett en dans, säger Julia Lundin medan kusinerna väljer ut sina kläder.

Ledarna Tyra Kivi Sundqvist och Merlissa Sakre hjälper tjejerna att förbereda sig. På den gamla biografen är scenen stor, och många möjligheter finns att komma på roliga idéer. Från musikaffären får de också låna instrument.

– Tidigare i sommar har vi gjort det här på fem olika områden, men då har vi bara varit i idrottshallar, det är kul att kunna göra det i andra miljöer nu, säger Tyra Kivi Sundqvist som berättar att de nästa vecka ska vidare till ett hotell och ett gym.

Under sommaren har det blivit mycket dans och sketcher, och alla reaktioner från barnen har enligt ledarna varit positiva. Många har haft danser och låtar planerade sedan innan.

– Alla har haft egna idéer, säger Tyra Kivi Sundqvist.

Barnen har fått spela in videorna framför bakgrundsbilder, och då kunnat välja mellan bland annat en bild på en strand, och en på New York. De flesta låtarna som blivit valda är musik som i dag är populär på radion. Även om många valt samma låtar säger ledarna att varje video blivit olik den andra.

– Alla har stuckit ut, säger Tyra Kivi Sundqvist.

De flesta barn som har kommit till sommarlovsaktiviteten har varit tjejer i tioårsåldern.

– Tjejer är ju lite mer intresserade av den här typen av spexiga, teatraliska aktiviteter, säger Tyra Kivi Sundqvist.

Att aktiviteten lockat många tjejer är ledarna glada över.

– Många sommarlovsaktiviteter lockar ju mest killar, typ fotbollsläger och andra sportaktiviteter, då är det kul att kunna göra något lite mer riktat mot tjejer, säger Merlissa Sakre.

Hon tror att tjejerna också blir mer säkra när ledarna på aktiviteten är kvinnor.

– Tyvärr tror jag inte att tjejerna vågar ta lika mycket plats när ledarna är manliga, säger hon.

Alla tjejer som i år varit med och spelat in musikvideor säger ledarna slappnat av och haft jättekul, oavsett om de varit nervösa innan.

Uppe på scenen börjar Julia Lundin och Emelie Lundin bli klara att börja spela in. Vid trummorna sitter en uppblåsbar zebra.

– Den är vår trummis, säger Emelie Lundin.

MEST LÄST