Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

"Det är helt absurda blandningar"

Det är galna livsöden som är spännande, tycker artisten Jonas Torrestad. Han fastnar för det personliga berättandet i självbiografier som gör att han inte kan sluta läsa boken om 70-talsrock "White line fever". – Det har blivit många skratt, säger han.

Jonas Torrestad, artist och vd för Folkets hus i Trollhättan, läser många böcker. Och de senaste åren har han bara läst självbiografier.

– Det är jätteintressant att läsa om livsöden, förklarar han.

Han har läst allt från Monica Zetterlund till engelska rockbands livsöden. Och det är just en sådan som han vill tipsa TTELA:s läsare om för sommarläsning. "White line fever" är en självbiografi – skriven av Lemmy Kilmister, som är basisten och sångaren i rockbandet Motörhead. Boken ger en inblick i musikhistoria och bjuder på rock'n'roll som livsstil. Lemmy Kilmister berättar om ett sextioårigt liv av 100 % rock'n'roll.

– Det är väldigt kul att läsa om vilket liv de levde. Jag köper inte livsstilen, men det är väldigt roligt, det har blivit många skratt. Den bjuder på en stor portion humor, säger han.

Han berättar att boken bjuder på olika absurda bladningar av scener som gör det väldigt roligt.

– Boken passar alla gubbar som jag, haha. Nej, men man måste nog ha känsla för engelsk humor i alla fall, förklarar han.

Jonas Torrestad förklarar att det är kan vara svårt att hitta rätt i självbiografi-djungel.

– Men White line fever är ett av guldkornen. Det gäller att hitta biografierna där de har varit med själva och skrivit. Den bjuder även på nutidshistoria. Jag är också för mycket 70-talsrock, förklarar han.