Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Dinamarca har spänning i siktet

En författare per sommarledighet, i år föll Rossana Dinamarcas val på Lars Kepler. – Jag kunde inte släppa den, säger hon om boken Paganinikontraktet.

Hypnotisören och Paganinikontraktet är utlästa. Nu ska riksdagsledamoten för Vänsterpartiet, Rossana Dinamarca, ge sig på Eldvittnet sen återstår ytterligare fyra böcker skrivna av Lars Kepler.

– Det hände saker hela tiden. Boken handlar om vapenexport, det kanske inte låter så kul när man är sommarledig, säger hon och skrattar.

Det är under sommaren som Rossana har tid att läsa, då går hon "all-in" och köper alla böcker av den författare hon vill läsa.

– Jag hatar att lagga undan en bok och börja igen nästa vecka.

Förra sommaren var det Cirkeln, första delen av Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren som hon läste. Det är kombinationen av samhällsrelaterad litteratur med spänning och gärna inslag av något udda som lockar henne till läsning allra mest. Och tar som exempel Johan Ajvide Lindqvists romaner som utspelar sig i en verklig miljö, men ändå innehåller zombies, samtidigt som det inte är allt för "töntiga", förklarar Rossana glatt.

I bokhyllan hemma i Trollhättan trängs litteratur som "griper tag i en", såsom Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander.

– Det är också mycket serieböcker, typ Kvinnor ritar bara serier om mens, säger Rossana och tillägger glatt att hon bara verkar ha seriealbum av kvinnliga författare som Nina Håkansson, Sara Granér och Nanna Johansson .

Läs mer om Sommarboktipset
MEST LÄST