Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

"En spökhistoria för vuxna"

Bibliotekarien Ellen Johansson tipsar om boken Expedition Kanchenjunga av Michelle Paver. – Det är en riktigt ruskig historia, säger Ellen Johansson.

Expedition Kanchenjunga är skriven av brittiska Michelle Paver och kom ut i Sverige 2016. Den utspelar sig på 30-talet och handlar om en expedition som ska bestiga berget Kanchenjunga i Himalaya, som med sina 8 586 meter över havet är världens tredje högsta berg.

Expeditionen på fem personer följer i fotspåren av en tidigare expedition, där enbart två personer av sju tog sig ned levande. Hur det går för bokens expedition vill Ellen Johansson, som är bibliotekarie på Lilla Edets bibliotek, inte avslöja. Men de stöter på hinder och problem av olika slag.

– Det är väldigt spännande och det händer väldigt hemska saker. Det är en spökhistoria för vuxna, en riktigt ruskig historia, säger Ellen Johansson.

Blir man rädd?

– Man känner allt att det kryper på ryggen lite grann. Jag kan inte säga att jag låg vaken på natten, men har man tendenser att bli rädd så kan man nog bli riktigt skrämd.

Ellen Johansson fastnade för boken på grund av författarens språk och hur hon berättar historien.

– Det är egentligen inte den genre jag tycker mest om, men den är riktigt bra och hon har gjort mycket bakgrundsresearch. Egentligen händer inte så mycket i boken, men hon skriver spännande så man vill hela tiden läsa vidare.

Läs mer om Sommarboktipset
MEST LÄST