Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

En upplevelsedag på Ursand

Den strålande solen kunde inte ha anlänt i bättre tid än när Hjälpande Händer var inbjudna till Ursand. – Alla barn ska ha rätt till en riktig baddag, säger Anna Josephson.

Hjälpande Händer är en verksamhet i Vänersborg dit barn mellan fem och tretton år är välkomna. Där ordnas det ofta aktiviteter, lekar och utflykter för barn som inte annars till exempel har de ekonomiska möjligheterna. Tidigare i sommar har man åkt till Borås Djurpark och Liseberg, och nu var det alltså dags för Ursand.

Simon Johansson är en av de 80 barn som denna soliga förmiddag åkt badtåget upp till Ursands camping och resort. Med sig har han sin mamma och massa kompisar, som alla är exalterade inför en dag med sol och bad. I dag har nämligen fritidsverksamheten Hjälpande Händer samt Torpagården blivit inbjudna av Bert Karlsson till en kostnadsfri dag på resorten.

– Det var jätteroligt att åka tåg, säger Simon.

Hans kompis Edon Tasholli håller med och berättar att han ser fram mot lek i poolerna.

– Det ska bli kul att bada! Och att se på djuren. Jag klappade en sån där kuckeli-kum, eller vad det heter, säger Edon Tasholli och pekar mot mini-zoo:et där hönsen bor.

Daniel Aronsson är platschef på Ursand camping och resort, han är väldigt positiv till att barnen får möjligheten att komma på besök. De har tidigare haft liknande verksamheter på besök, vilket blivit en succé.

– Det har varit jätteuppskattat av barnen, speciellt när det är många innan som inte haft chansen att göra något liknande. Och det är ju jättekul för oss, glada barn är ju det bästa som finns, säger Daniel Aronsson.

Barnen på Hjälpande händer har fått transport till och från Ursand, lunch sponsrad av Ica Kvantum, samt gratis entré till alla aktiviteter som finns på campingen. Anna Josephson som är fritidsledare på Hjälpande Händer är väldigt glad över dagen på Ursand.

– De vet man ju själv när man var liten, att man åkte och badade hela somrarna. De här barnen har inte det. Man kanske inte vet vart vattnet ligger, eller vet hur man tar sig dit. Och jag tycker att alla barn ska ha rätt till en riktig baddag, säger Anna Josephson.