Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Parklek med tema rymden

Hela sommarlovet anordnar Trollhättans stad parklek för alla barn mellan 6 och 12 år. När TTELA hälsade på under torsdagen var det fullt med barn på Rymdlekplatsen på Kronogården.

På Rymdlekplatsen på Kronogården var det under torsdagen livat, då omkring 20 barn i åldrarna 6-12 dök upp för parklek. Styltgång, fotboll, basket, och kubb var bara några av aktiviteterna som fanns för barnen att sysselsätta sig med.

Ingela Pettersson är fritidsbiträde och för dagen lekledare.

– Vi har haft 20-30 barn här varje dag sedan skolan slutade och i förra veckan var det 104 barn här. Många föräldrar tycker det är bra att vi finns här för dem, säger hon.

När TTELA kom dit står fyra kamrater och passar en fotboll till varandra, det är Mohad, Fahad, Khalid och Hussein. Mohad och Khalid är klasskompisar på Frälsegårdsskolan, medan Fahad egentligen bor i Rygge i Norge, men är i Trollhättan och hälsar på sin kusin Mohad.

– Vi spelar fotboll, det är det enda vi gör, säger Khalid, som spelar i Skoftebyns IF.

Syskonen Said, 2 år, och Talia, 4 år studsar en basketboll till varandra medan mamma övervakar en bit bort.

Samtidigt möts två killar på "kardborretennis", Akir, 4 år i Messitröja och Omar, 6 år, med Ronaldo på ryggen. Till hösten ska Omar börja skolan på Kronan.

– Messi är min favorit, säger Akir.

När kubbspelet ställs upp, vill de flesta vara med. Även sommarjobbaren Hadi, 16 år, kommer springande när den sista klossen ställts upp på asfalten.

Dorim och Benjamin, 6 och 7 år, också de i fotbollströjor, är självutnämnda kungar på spelet.

– Vi är bäst på kubb, säger de och kastar ner en kloss. Sedan ger de varandra en high five.

Vid ett bord finns även papper och pennor för de som vill rita. Isabell, 11 och Ariana, 9 år hjälper Talia att färglägga en bild på en cupcake.

Snart kommer Mohad stolt gåendes på styltor, vilket får några av de andra barnen att vilja testa.

Parklek arrangeras även på tre andra ställen i Trollhättan: Lexingtons fritidsgård, Storegårdsparken och Skogshöjdens fritids.

MEST LÄST