Det är tufft läge nu för Tobias Fjällstål och Jacob Andreasson i IBK Vänersborg.

Goda råd börjar bli dyra för Vänersborg

IBK Vänersborg fastnar allt mer i bottenträsket, det kunde inte ens Joel Frölins debut ändra på. Streckmötet mot Stenungsund slutade med förlust sedan matchen i princip förlorats i den första perioden.

|

Åtta omgångar spelade nu, och fortfarande ingen vinst för IBK Vänersborg.

Och det var dubbelt olyckligt att det nu var Stenungsund som tillfogade nykomlingen den sjunde förlusten.

I onsdagskvällens andra bottenmöte vann Borås mot Backadalen (9-8) och det betyder att Vänersborg nu har fem poäng upp till säker mark.

Mot Stenungsund var det inte mycket som rullade hemmalagets väg, åtminstone inte inledningsvis.

Redan efter 10.07 i första perioden kände sig Vänersborg tvingat att ta timeout, och detta i samma stund som anslagstavlan visade 0-4.

Snabb reducering av Pontus Rydqvist gav hopp om uppryckning, men gästerna gick ifrån till 1-6 i början av andra perioden.

Två mål av Tobias Fjällstål, inom loppet av 43 sekunder i slutet av den tredje perioden, gav matchen nerv, men hemmalaget lyckades inte krypa närmare än så.

Nästa match spelar IBK redan i morgon, borta mot Pixbo Wallenstam.

Matchfakta

Vänersborg-Stenungsund

5-7 (1-5, 2-1, 2-1)

Målen: 0-1 (0.35) William Kimfors, 0-2 (3.41) Henrik Hjelm, 0-3 (8.21) Kevin Nilsson, 0-4 (10.07) Daniel Ekström, 1-4 (12.10) Pontus Rydqvist, 1-5 (17.07) Linus Söderblom, 1-6 ((5.10) Philip Vrakking, 2-6 (11.32) Markus Karlsson, 3-6 (17.20) Jacob Andreasson, 3-7 (8.54) Daniel Ekström, 4-7 (12.54) Tobias Fjällstål, 5-7 (13.37) Tobias Fjällstål.

Utvisningar, Stenungsund: 2x2 min.

Skott: 27-24.