Blir Trollhättebo. Sveriges bästa maratonlöpare de senaste åren, Isabellah Andersson, flyttar till Trollhättan.
Blir Trollhättebo. Sveriges bästa maratonlöpare de senaste åren, Isabellah Andersson, flyttar till Trollhättan.

Isabellah Andersson flyttar till Trollhättan

Löparstjärnan Isabellah Andersson flyttar till Trollhättan. – Haha! Vem är det som har skvallrat?, undrar hon när TTELA når henne på telefon.

ANNONS
|

Isabellah Andersson har varit Sveriges bästa maratonlöpare de senaste åren. Om några veckor väntar E­uropamästerskapen i halvmaraton i Amsterdam för den rutinerade stjärnan som vunnit Stockholm maraton inte mindre än sju gånger. Hon hoppas på en framskjuten placering i Amsterdam, men sedan väntar en helt ny resa. Flytten från Vilshult i Blekinge till Trollhättan i Västergötland. – Jag har bott i Vilshult s­edan 2006, men varit i Trollhättan ganska ofta de senaste åren. Min syster bor där med sin man och dotter, berättar Isabellah Andersson. Systern är Sylvia Gross som är gift med Henry och de båda tävlar också i långdistanslöpning på hög nivå. – Det är delvis för att min syster bor i Trollhättan som jag väljer att flytta dit. Vi har inte så många släktingar i Sverige. Sedan börjar min dotter skolan i höst och hon vill komma nära sin kusin. Familjen har köpt hus i Björndalenområdet och hoppas kunnat flytta in under sommaren. Hur är träningsmiljön i Trollhättan? – Jag gillar Trollhättan. Det är en bra känsla att vara där. Det ska bli roligt att träna lite mer med min syster också och så hoppas jag att både Henry och hans bror Peter kan börja träna snart igen. De har varit skadade en tid. Du tävlar för Hässelby. Kommer du att fortsätta tävla för den klubben eller byter du? – Jag fortsätter att tävla för Hässelby så länge, säger Isabellah, men hon utesluter inte ett klubbyte framöver. Isabellah Andersson befinner sig för tillfället i Kalmar på ett träningsläger för att spetsa formen inför mästerskapet i Amsterdam. Hon är lite sliten efter Stockholm maraton där hon i år blev tvåa, men någon oro för formen verkar inte finnas där. – Jag tränar med en kompis här. Sedan får vi se hur det går, säger hon skrattar. Hon avslöjar också att Kraftprovet i Trollhättan fredagen den 15 juli finns inplanerat i tävlingskalendern. Sylvia Gross gläds åt att få sin syster på lite närmare håll. – Det är bra för mig att kunna springa tillsammans med henne. Det kommer att sporra mig, säger Sylvia Gross.

ANNONS

Fakta: Isabellah Andersson Ålder: 35 år. Bor: Vilshult i Blekinge. Flyttar till Trollhättan i sommar. Meriter i urval: EM-brons i maraton år 2010. VM-sjua och bästa europé i maraton år 2011. Närmare 40 SM-guld i långdistans- och terränglöpning. 7 raka segrar i Stockholm maraton 2008–2015. 5 segrar i tjejmilen En seger i Lidingöloppet 2007. Personliga rekord: 1 500 meter: 4.30,27 3 000 meter: 9.21,8 5 000 meter: 15.45,08 10 000 meter: 33.15,25 10 km landsväg: 32,24 Halvmaraton: 1.10,02 Maraton: 2.23,41

ANNONS